Noora Koponen

Tuttujen Juttuja – Tarina nro. 11

tuttujen-jutuja-nro-11

Noora Koponen – ystävä ja poliitikko, jonka hoitoon uskoisin lapseni ja rahani

Tunnen Nooran ja suosittelen hänen äänestämistään eduskuntavaaleissa sekä valtuustokollegana että ystävänä. Minua voisi pitää puolueellisena, sillä Noora on minulle rakas ystävä, jolle toivon koko sydämestäni menestystä ja kaikkea hyvää – mutta ystäväthän ovat ne lähipiirimme ihmiset, jotka itse saamme valita.

Tutustuin Nooraan edellisten eduskuntavaalien alla jokseenkin tasan neljä vuotta sitten – ja se oli ystävyyttä ensi kohtaamisella. Politiikassa ja vaalikampanjoissa tapaa ja oppii tekemään yhteistyötä hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Tuo maailma on kuitenkin myös usein varsin raadollinen ja kova ja tekee helposti myös ainakin hiukan kyyniseksi ja varovaiseksi. On aika harvinainen onni löytää aikuisella iällä uusia tosiystäviä ja vieläpä politiikasta, missä kaikki on enemmän tai vähemmän nollasummapeliä ja kaikki kilpailevat samoista äänistä, paikoista ja huomiosta.

Nooran kanssa meillä klikkasi kuitenkin heti ja sekä pidimme hauskaa että tuimme ja kannustimme toisiamme. Ystävyys ja yhteydenpito lujittuivat kunnallisvaalikampanjassa 2017 sekä sen jälkeen, kun molemmat tulimme valituiksi Espoon kaupunginvaltuustoon. Puhumme tietenkin paljon politiikasta ja päätettävinä olevista asioista, mutta hyvin paljon myös aivan muista asioista, jaamme iloja ja suruja. Noora on viisas ja lämmin sekä erittäin pätevä ja ahkera ihminen – ominaisuuksia, jotka tekevät hänestä ihanan ystävän sekä loistavan poliitikon – ja uuden kansanedustajan.

Koulutukseni, työkokemukseni sekä liki 15 vuotta jatkuneen kunnallispoliittisen urani ansiosta tunnen aika hyvin politiikkaa ja eduskunnan toimintaa sekä kansanedustajien työtä. Mielestäni hyvällä kansanedustajalla on jo osaamista ja ymmärrystä, kokemusta ja näyttöjä politiikassa toimimisesta ja tehokkaasta vaikuttamisesta. Vaikuttaa voi vain ymmärtämällä koneiston toimintaa ja tuntemalla ihmisiä ja instansseja. Hyvällä kansan edustajalla – näin erikseen kirjoitettuja ja ymmärrettynä – on mielestäni myös arjen kokemusta ja ymmärrystä, työkokemusta, ystäviä ja kollegoita muuallakin kuin politiikassa ja eliitin parissa. Hyvä edustaja kuuntelee ihmisiä oikeasti ja puhuu niin, että se kuulostaa omalta, uskottavalta ja ymmärrettävältä.

Kaikista yllä olevista syistä Noora on hieno poliitikko ja ehdokas. Nooran ehdokasprofiilista ja nettisivuilta löytyy kattavasti tietoa hänen koulutuksestaan, luottamustoimistaan ja aktiivisuudestaan mm. erityislasten etujen ajamisessa. Virallisissa profiileissa ei kuitenkaan kerrota, että Noora on myös hervottoman hauska, suorapuheinen sekä terävänäköinen ja -älyinen nuori nainen, joka uskaltaa tarvittaessa avata suunsa ja asettua auktoriteetteja vastaan puolustaakseen itselleen tärkeitä ryhmiä, arvoja ja asioita – erityisesti lapsia.

Noora uskaltaa myös olla oma itsensä, olla olematta turhantärkeä ja miettimättä neuroottisesti, mitä ihmiset ajattelevat. Ja tietenkin hän on myös ihana, lämminsydäminen, antelias ja avulias ihminen ja loistoystävä, joka oikeasti välittää, kuuntelee ja auttaa.

Noora on ihminen, jonka hoitoon uskaltaisin levollisin mielin antaa niin lapseni kuin rahani. Eikö hyvä kansanedustaja ole juuri sellainen? Eikö eduskunnan tehtävä ole viisaasti ja vastuullisesti huolehtia hyvinvointivaltiosta – että niin ihmisistä ja eläimistä kuin ympäristöstä ja taloudesta pidetään hyvää huolta.

Noora on vakuuttanut minut ihmisenä, joka elää ja toimii, kuten puhuu. Olen aivan varma, että myös tullessaan valituksi eduskuntaan hän työskentelee ammattitaitoisesti, ahkerasti, rehellisesti, lahjomattomasti ja rohkeasti. Siksi tuen ja suosittelen Nooraa.

Hurjasti onnea, menestystä ja turnauskestävyyttä vahva, viisas ja rakas ystäväni!

Mari,
Nooran ystävä ja valtuustokollega

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät