Pyydä Noora Puhujaksi


Noora Koponen on Autismi- ja aspergerliiton kouluttama kokemusasiantuntija. Kokemusasiantuntijalla on pohjana omakohtainen kokemus autisminkirjosta. Nooralla itsellään on vahvasti autistinen lapsi, jonka saattelemana Noora on puolustanut voimakkaasti erityislasten oikeuksia, myös valtakunnallisesti.

Nooran pojasta, Nuutista, on tehty Kaunis sielu –dokumenttisarja, joka esitettiin MTV AVA –kanavalla keväällä 2016.

Nooran  ja Nuutin voit edelleen bongata myös Ylen Suomiloven 3.kauden 2.-jaksosta, jossa pop-artisti Sanni yllättää Nuutin keskellä Nuuksion kansallispuiston metsää Espoossa.

“Haluan puhua erityisen tuen lapsen vanhemmuuden haasteista, mutta erityisen tärkeää minulle on nostaa esiin myös niitä pieniä, voimaannuttavia asioita, joita vaikkapa autistinen henkilö voi ympäristölleen ja läheisilleen tuoda. Vanhempien tukeminen ja se, että vanhemmat löytävät lapsensa ainutlaatuisuuden, on suurin syy sille, miksi haluan toimia kokemusasiantuntijana.

Minua voit pyytää puhumaan Kokemusasiantuntijaksi ympäri Suomea. Esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalle suuntautuvat koulutukset, koulutustilaisuudet, seminaarit tai haastattelut eri medioihin. Koulutettuna kokemusasiantuntijana voin toimia myös ammattilaisen työparina, ohjausryhmien jäsenenä, erilaisissa työryhmissä tai järjestöissä.

Olen toiminut kokemusasiantuntijana mm. Helsingin Diakonissalaitoksella, Autismi- ja aspergerliiton tapahtumissa, sekä parhaillaan olen mukana Espoon kaupungin alueellisessa VamO –osallisuusryhmässä.

Voit pyytää minua kokemusasiantuntijaksi joko Autismi- ja aspergerliiton kautta tai suoraan tämän sivuston kautta.”

pyydä noora kokemusasiantuntijaksi

Jokainen on omituinen, jokaisella on omat juttunsa. –Nuutti-

Seuraa sosiaalisessa mediassa