Kuka olen?


Olen Noora Koponen, koulutukseltani fysioterapeutti, ja kahden pojan äiti Espoosta. Parhaiten minut tunnettaneen nimellä ”Nuutin äiti”. 🙂
Olen Espoonkaupungin valtuutettu (vihr.), ja toimin poikkihallinnollisen Hyvinvointi ja terveys ohjelmaryhmän vpj:nä. Toimin myös Autismi- ja Aspergerliiton kouluttamana kokemusasiantuntijana ympäri Suomea.

Noora Koponen

Ensimmäiset vaalini olivat eduskuntavaalit vuonna 2015, jolloin olin ehdokkaana Uudenmaan Vihreissä.

Lisäksi olen toiminut tuottajana Kaunis sielu -dokumenttisarjassa, joka esitettiin MTV AVAlla keväällä 2016. Dokumentti kertoo autistisesta pojastani Nuutista, sekä 19-vuotiaasta autistisesta Mikaelista Sarjaan voit tutustua tarkemmin facebook.com/kaunissielu

Ajauduin mukaan politiikkaan puolustaessani oman autistisen poikani opiskeluoikeuksia keväällä 2014. Laadin avoimen vetoomuksen ja mielipidekirjoituksen, minkä julkaisin perustamassani FB-ryhmässä Tehdään Nuutin haaveesta totta!. Seuraavana päivänä laadin kansalaisadressin Erityistukea tarvitsevien lasten oikeus oppimiseen turvattava!, mikä keräsi neljässä viikossa yli 23 000 allekirjoitusta ja kaatoi sen hetkisen hallituksen linjauksen.

Haluaisin olla jatkossakin henkilö, joka vie ihmisille tärkeitä asioita eteenpäin. Näen luottamustoimeni hyvänä mahdollisuutena päästä puhumaan niin erityislasten, kuin muidenkin ihmisten tarpeista ja oikeuksista.

Ympäristömme pelastamisessa ja saattamisessa paremmalle tolalle tulee muistaa ihmisten hyvinvoinnin tärkeys. Uupuneena kukaan ei jaksa rakentaa parempaa maailmaa.

Ennaltaehkäisevä kuntoutustyö taaperoikäisistä ikäihmisiin on tehokkain keino torjua syrjäytymistä, laitostumista, työttömyyttä ja ennenaikaista eläköitymistä. Ja mikä tärkeintä – tukea hyvinvointia, ja antaa mahdollisuudet inhimilliseen elämään.

Teemani:

  • lapset
  • ennaltaehkäisevä kuntoutus
  • erityisryhmien tasa-arvo

 

Ota yhteyttä, oli asiasi pieni tai suuri. 🙂

Nooran kirjoittamia artikkeleita löydät täältä!